Her er- og blir du noe

Monica Olsen, elev i VG1, har skrevet et innlegg om mobbing, som nå publiseres på hjemmesiden. Dette er et viktig tema. Les innlegget - og tenk igjennom hva som kan gjøres for å forhindre at dette skjer.

MonicaMOBBING

Mobbing er et stort problem nå for tiden. Det er mange barn/ungdommer som blir mobbet eller er med på å mobbe. Blir du mobbet? Er du med på å mobbe?

Er du en mobber? Blir du mobbet? Det med mobbing er dessverre et stort og alvorlig problem i vår tid. Det er mange barn/ungdommer som blir mobbet. De vanligste tingene folk blir mobbet for er: - utseende, sykdommer, klesstil, hudfarge osv.

Dagens ungdom lever slik at du må ha den fineste kroppen, ha mange venner og ikke mist være den mest «populære». Går du i en gjeng som mobber eller snakker stygt om andre så er det utrolig lett å bli revet med. Det er mange som sliter med å støtte venner som blir mobbet. Si at du går i en gjeng, du er på vei hjem fra skolen.  Der ser du at venninnen din blir mobbet av gjengen du går med. Hva ville du gjort? Ville du ha hjulpet venninnen/kompisen din selv om det sannsynligvis ville endt med at du ble sparka ut av gjengen? Eller ville du ha gjort alt du kunne for å fortsette og være en del av gjengen?

 Hvordan ville du følt det visst det var deg?

Hva er vitsen med å mobbe? Får det deg til å føle deg bedre? SLUTT å mobbe. For det kunne like godt vært du som var mobbeofferet!

Monica Olsen vg1  

 

av Haugland, Åse, publisert 23. oktober 2014 | Skriv ut siden