Her er- og blir du noe
Abel Diplomer

Fra v.: Sindre Amdal Stephansen, Katinka Hårdvik Engen, Knut Harald Gabow Au, Ingrid Thorkildsen, Kristine Omholt

Fem elever fra Kvadraturen skolesenter mottok fredag 8. januar diplom for fremragende resultat i Abelkonkurransen. Niels Henrik Abels matematikkonkurranse er en konkurranse i matematisk problemløsning for elever i den videregående skolen.

Rektor Morten Torkelsen sto for tildeling av diplomene og sa i sin tale at han er stolt av elevene. Det er en svært krevende konkurranse de har deltatt i og derfor imponerende at de har oppnådd så gode resultater. Han roste hele klassen for å ha jobbet systematisk og godt med matematikk og stilte opp med marsipankake til alle elevene og lærerne deres for innsatsen de har lagt ned.

Det var i alt 3547 deltakere fra 219 skoler som deltok i 1. runde i konkurransen som arrangeres av Norsk Matematisk Forening i samarbeid med Abelprisen. Denne runden foregikk i november 2015. Diplomer og resultatlister ble deretter sendt ut til de deltakende skolene. Til Kvadraturen skolesenter ble det sendt fem diplomer. Rektor kunne dermed tildele fem av skolens elever det flotte Abel-diplomet.

Disse fire elevene var blant de 30% beste i konkurransen:
Kristine Omholt, 2TAF
Knut Harald Gabow Au, 2TAF
Katinka Hårdvik Engen, 4TAF
Sindre Amdal Stephansen, 3STREA

En elev var blant de 10% beste og går videre til 2. runde i konkurransen:
Ingrid Thorkildsen, 2TAF

Vi gratulerer elevene med en fantastisk innsats, og ønsker Ingrid lykke til videre i konkurransen!
Les mer om Abelkonkurransen her.

av Haugland, Åse, publisert 11. januar 2016 | Skriv ut siden