Her er- og blir du noe
Knut Harald Ole Peder Og Ingrid

Knut Harald Au, Ole Peder Berge og Ingrid Thorkildsen. Foto: Åse Helleren

I neste uke reiser tre elever fra Kvadraturen skolesenter til Trondheim for å delta på NTNUs Teknologidag. Ole Peder Berge og Ingrid Thorkildsen, begge i klasse 2TPTAF, og Kjell Harald Au, i 2ELTAF, har konkurrert med 600-700 søkere om 250 plasser. Deltakerne får dekket reise og opphold under Teknologidagen, som varer fra torsdag 28. april til fredag 29. april.

Elevene ser fram til dagene i Trondheim der de skal være sammen med deltakere fra hele landet. Teknologidagen skal gi dem innsikt i Informasjons- og kommunikasjonsstudier (IKT-studier) ved NTNU. De får høre foredrag og treffe studenter som forteller om hvordan studentlivet er. Og de får treffe annen teknologiinteressert ungdom fra hele landet.

Ole Peder forteller at de fikk et skriv om Teknologdagen på skolen. – NTNU har hatt dette opplegget før, da har de kalt det for jentedag. Men i år kunne både gutter og jenter søke.

Knut Harald legger til: - Prosessen startet med at vi måtte fylle ut et skjema med personlige opplysninger, mattekarakter og øvrige opplysninger, blant annet om hva man er interessert i. Her måtte man selge seg selv litt.

I tillegg til foredrag og informasjon skal elevene delta på en felles festmiddag torsdag kveld på Studentersamfundet. Det blir også anledning til å få en omvisning på universitetet, og kanskje se litt av Trondheim by. Ingrid ser fram til å reise:  - Jeg gleder meg til å få bedre  innsikt i hva de forskjellige studiene går ut på, vi er heldige som får den muligheten, sier hun.

Kommer dere til å søke NTNU etter fullført TAF?

Ole Peder: - På TPTAF tar jeg fagbrev som CNC-operatør. Hvis jeg skal studere ved NTNU ønsker jeg å gå på Kybernetikk og robotikk. Det er et fremtidsrettet studium, de aller fleste har jobb når de er ferdig utdannet. Og mange blir headhuntet mens de fremdeles er på studiet.

Knut Harald: - Jeg går på ELTAF og tar fagbrev som dataelektroniker, da tar det 4 ½ år å bli ferdig på skolen. Det er veldig sannsynlig at jeg vil studere innen dette faget på NTNU.

Ingrid: - Ja, jeg ønsker å studere ved NTNU og satser på ingeniørutdannelse, men har ikke bestemt meg for hva slags. På TPTAF tar jeg fagbrev som industrirørlegger.

Vi ønsker våre flinke elever en god opplevelse på Teknologidagen!

 

 Les mer om Teknologdagen på NTNU her.

 

 

av Haugland, Åse, publisert 22. april 2016 | Skriv ut siden