Her er- og blir du noe

Onsdag 21. oktober arrangerte skolen sin aller første FN-kafé etter at Kvadraturen skolesenter ble en offisiell FN-skole. Temaet var flyktningkrisen i Europa/Syriakonflikten.


Mange elever møtte opp i Auditorium A for å få bedre innblikk i den kritiske situasjonen og hvordan vi best kan møte flyktningene når de kommer til Norge. 

SirenRenateSiren Gundersen og Renate M. Steen, begge lærere på skolen, har nettopp vært på Lesvos i Middelhavet og opplevd flyktningsituasjonen på nært hold. De fortalte om sine opplevelser på øya.

FN-kaféen er åpen for alle interesserte og skal være en uhøytidelig og karakterfri sone der man kan lære mer om internasjonale forhold. Det er tillatt å ta med mat og drikke – og kanskje får du også noe ekstra å bite i. Tidspunktet er midttimen, kl. 11.10 – 11.5.

 

FNFN-skole

  • FN-skolene har inngått et formelt samarbeid med FN-sambandet og vil forplikte seg til å gi elevene god kunnskap om FN, internasjonale forhold og globale spørsmål. 
  • Eksempler på Kvadraturen skolesenters internasjonale arbeid er -  i tillegg til FN-kafé  - blant annet Internasjonal uke, Arc Aid-dagen og deltakelse i FN-rollespill.

 

av Haugland, Åse, publisert 21. oktober 2015 | Skriv ut siden