Her er- og blir du noe

På Studieverkstedet kan du nå se fotoutstillingen "Ungdom. Identitet. Mangfold." Utstillingen er et samarbeid mellom Kristiansand folkebibliotek, Senter for likestilling og Skeiv ungdom. Bildene viser ungdom fra Kristiansandsområdet.

Fotografiene i denne utstillingen viser et mangfold med mer nyanserikdom enn det vi til vanlig ser i billedkulturen. Ungdom fra Kristiansandområdet er blitt intervjuet og fotografert. På bildene leker de seg og har det gøy. Samtidig utforsker de sitt identitetsbegrep. I blant spiller de på og bryter med etablerte normer. Hvem er de, og hvem kan de være? Utstillingen kan ses som en dialog med, og en kritikk av, billedkulturen og diskursene om kjønn, etnisitet og legning i samfunnet vårt.

Om fotografen:
Tomas Gunnarsson er en ung svensk fotograf, som på kort tid har gjort seg bemerket for sin måte å utfordre etablerte normer og idealer gjennom fotografi. Tomas har lært kommuner i Sverige og Norge om viktigheten av å vise fram mangfoldet i samfunnet, og han har gitt både unge og voksne de nødvendige verktøyene for å gjennomskue og utfordre normer, stereotyper og fordommer i billedkulturen rundt oss og i media.

Utstillingen blir stående på Studieverkstedet i uke 14 og 15 , deretter sendes den videre rundt i Agder.

(Teksten er hentet fra Kristiansand folkebibliotek)

av Haugland, Åse, publisert 6. april 2018 | Skriv ut siden