Her er- og blir du noe

Christina er elev i klassen for Hverdagslivstrening (HT) på Kvadraturen skolesenter. Fredag feiret hun – sammen med familie, medelever, lærere, avdelingsledere og skolens rektor - innvielse av en helt spesiell maskin, som hun skal bruke både på skolen og videre i livet.

ChristinaChristina har tidligere vært elev på KKG. Høsten 2014 begynte hun på Kvadraturen skolesenter. Da begynte prosessen med å finne en relevant, bærekraftig og meningsfylt praktisk aktivitet til henne.

Det var spesialpedagog Kjell Vidar Thomassen som kom på idéen med en fjernstyrt strikkemaskin. I løpet av dette skoleåret har idéen blitt realisert med bistand av ulike personer og i samarbeid med elever og lærer på skolens automasjonslinje.

Strikkemaskinen er tilpasset med motor og styringsenhet. For å styre strikkemaskinen kan Christina ved et enkelt trykk på touchskjermen sende et IR-signal til styringsenheten på motoren slik at vogna på strikkemaskinen kan gå til venstre og tilsvarende til høyre. 

PC-en med touchskjerm og nødvendig programvare og utstyr har hun fått via hjelpemiddelsentralen tidligere. Den var i utgangspunktet tenkt å brukes til kommunikasjon og omgivelseskontroll. Nå har den fått en dobbel funksjon, både til prosjekt strikkemaskin og det den opprinnelig var planlagt å brukes til. 

Strikkemaskinen er ikke helt ny for Christina. Hun har allerede rukket å lage et teppe og en klut til å åpne varme vedovner med. Neste år vil hun være med og produsere grytekluter/sitteunderlag til salg i ungdomsbedriften HT-Butikken-Litt av Quart.

Senere, når hun slutter på skolen, kan hun ta med seg utstyret til et dagsenter eller annet sted der hun skal være, slik at det kan bli en beskjeftigelse som hun kan ha glede av for livet.

 

 

av Haugland, Åse, publisert 14. juni 2015 | Skriv ut siden