Her er- og blir du noe

Nærmere 400 jenter fra 9. og 10. trinn brukte mandag noen timer av skoledagen sin for å møte unge kvinner som har valgt en fremtid innen teknologi og realfag. Lærlinger, studenter og unge kvinner i jobb fortalte om sine valg av utdanning - og hvilke jobbmuligheter som finnes innenfor dette spennende og fremtidsrettede feltet. Ungdomsskolejentene kom fra hele Agder - fra Kvinesdal til Tromøya, fra Søgne til Valle.

- Norge trenger flere flinke folk med teknologisk utdannelse, og da er det viktig at jentene er med. Vår tekniske framtid må ikke gå glipp av alle de flinke jentene, det er kult å velge utdanning innen teknologi og realfag. Med disse ordene åpnet inspirasjonskonferansen for de unge som snart skal velge videregående skole.

Ellen Therese RasmussenPå Jenter og teknologi-konferansen fikk de blant annet møte ingeniør Ellen Therese Rasmussen (t.v). Ellen ville egentlig bli elektriker og valgte elektrofag på videregående. Etter læretiden og noen år i jobb begynte hun på en bacheor i fornybar energi på Universitet i Agder. Nå jobber hun i UnionConsult med energieffektivisering av hus. Hun stortrives med valget sitt.

Tina Laerling ElktroxpertenTina Gjelsvik fortalte engasjert om sin hverdag som elektrikerlærling. Hun jobber hos Elektroxperten, en bedrift med 73 ansatte. Utenom Tina er det kun en kvinnelig ansatt. På videregående valgte hun først Tegning form og farge, men ønsket egentlig å gå på Elektrofag. Hun bestemte seg for å ta vg1 om igjen for å kunne bli elektriker. Hun jobber ofte i nye hus hvor hun kobler og monterer, og hun liker å møte fornøyde kunder. Etter 2,5 år i lære kommer hun til å ta fagbrev. Hun anbefaler dette valget på det varmeste til andre jenter.

Det ble en dag full av inspirasjon, inntrykk og begivenheter. Jentene fikk høre flere unge kvinner fortelle om sin hverdag og om mulighetene innen teknologifaget. Dagen ble avsluttet med en konkurranse og premieutdeling.

Vi ønsker ungdomsskoleelevene lykke til med fremtidsvalgene deres!

av Haugland, Åse, publisert 20. september 2016 | Skriv ut siden