Her er- og blir du noe

Forestillingen SPOR fikk terningkast 6 av Fædrelandsvennens anmelder da den ble satt opp på Kilden i høst. Elever fra Kvadraturen skolesenter sto på scenen sammen med elever fra KKG. Sammen med Kristiansand Symfoniorkester ga de publikum en opplevelse som satte spor. Fra 1. februar vises klipp fra forestillingen på TV Agder.

Mange timer og uker med øving ligger bak en så stor oppsetning som SPOR. Det har vært en krevende oppgave for elever og lærere, men samtidig en god opplevelse av samhold og mestring. Elever fra AT på begge skoler og elever fra idrettslinja og enkeltelever fra andre linjer på KKG ga publikum et flott sammensatt program med musikk, dans, akrobatikk, dikt m.m. Musikken var komponert til forestillingen av Stig Nordhagen.

I Fædrelandsvennen skrev Emil Otto Syvertsen bl.a. dette:

Jeg har opplevd en forestilling som berører meg sterkt og jeg leter etter de små ordene å omtale den med.[...]På scenen er over hundre elever. Noen har funksjonsnedsettelser, noen er fra idrettslinja, noen fra musikk, dans og drama, andre fra studieforberedende. Begrepet «mangfold» blir nesten som en forbokstav i denne rike flora av unge, vakre mennesker. For nettopp skjønnheten var noe av det mest gripende. I denne konteksten, hvor de utfoldet sine ulike ferdigheter, kom smilet, gleden og stoltheten over å mestre så klart til syne. 

TV Agder viser klipp fra forestillingen på Sørlandets egen TV-kanal fra mandag 1. februar.

av Haugland, Åse, publisert 28. januar 2016 | Skriv ut siden

Se klipp og intervjuer fra SPOR på TV Agder her.