Her er- og blir du noe

Elevene på Tannhelsesekretær vg3 har vært på studietur til Danmark. En fra gruppen, Mailinda Hoti, forteller her om turen.

Den 5.11.14 reiste vi på klassetur til Danmark. Vi fikk et spennende opphold fylt med interessante besøk, blant annet Videncenteret og skolen for klinikassistenter. Dette var en fin opplevelse for klassen og veldig lærerikt for oss alle. Målet med turen var at vi skulle lære mer om hvordan skolesystemet som tannhelsesekretær er i forhold til Norge. 

Den første dagen gikk på å komme oss fram til hotellet, ut å spise sammen og bli kjent med stedet vi hadde ankommet.

Andre dagen kjørte vi buss til Videncenteret og gikk videre til skolen for klinikassistenter, der de ventet på oss med åpne hender. Vi fikk undervisning i hva Videncenteret gjør og tilbyr i Århus. Seinere på skolen for klinikkassistener fikk vi undervisning i hvordan tannhelsesekretærutdanningen er i Danmark, noe som var veldig forskjellig fra Norges utdanningsprogram for tannhelsesekretærer.

Vi var faglig klare for denne turen, vi hadde på forhånd skrevet spørsmål vi lurte på, som vi stilte da vi var der. Resten av dagen var det sosiale aktiviteter fram til kl. 22:00.

Siste dagen av turen gikk med på å besøke kunstmuseum i Århus. Det var veldig mange spennende og inspirerende kunstverk å se på.

3 korte dager i Århus som gikk akkurat som planlagt, men veldig lærerike dager som 3HOTAA tilbragte sammen. En veldig koselig og uforglemmelig tur for oss alle.

Mailinda Hoti

av Haugland, Åse, publisert 5. desember 2014 | Skriv ut siden