Her er- og blir du noe

I dette spennende prosjektet holder elever ved Ingeniørveien
(Elektro med studiekompetanse) på å utforske Lego Robotics sitt undervisningsopplegg.

Dette er et tverrfaglig prosjekt mellom fagene Data/Elektronikk og Automatisering. Målet med prosjektet er at elevene skal praktisere kunnskapene sine, og få en liten smakebit på ingeniøryrket. Hver gruppe har laget en robot som skal utføre ulike menneskelige handlinger. Stegene elevene fulgte for å løse oppgaven er kort beskrevet under.

1. Lego Robotics programvare installeres på datamaskinen.

1. Gruppene lager hver sin egenkomponerte robot. Man bygger roboten selv og følger ingen bruksanvisning. Så programmerer man inn koder for instruksene til roboten.

1. Deretter bruker man sin egen robot og lager et robotteam, dvs.at robotene skal løse en oppgave sammen. Enten i kronologisk rekkefølge eller samtidig. Kriterier her er at de skal kunne forholde seg til hverandre.

Til sammen har elevene nedlagt 50 timer fordelt over 10 uker. Det har vært et stort engasjement i gruppene og de har jobbet i timene og friminuttene for finne gode og innovative og løsninger. En elev presiserer at det ikke er spesielt vanskelig, men ganske krevende og ikke minst gøy.

Les mer om Ingeniørveien her

av Helleren, Åse, publisert 19. september 2019 | Skriv ut siden