Her er- og blir du noe

Alle skolens elever har i dag hatt muligheten til å orientere seg i de enkelte politiske partiers viktigste saker. Ungdomsrepresentanter for de ulike partiene kom til orde i mange aktuelle temaer i dagens paneldebatt som foregikk i skolekantina.

Representantene fikk 2 minutter hver til et innledningsforedrag om sitt partis viktigste saker. Deretter ble ulike temaer diskutert, som skole og utdanning, samferdsel - blant annet skolebussordningen - og asylpolitikk, først og fremst Syria-flyktningene, og miljø-/klimaproblematikk. En aktuell miljøsak i byen nå er parkeringsanlegget under nedre torv. 

Jostein Austvik, lærer ved skolen i blant annet samfunnsfag, innledet og styrte debatten. Det var mulighet for å stille spørsmål fra salen til paneldeltakerne, og flere elever benyttet seg av dette. Til slutt fikk alle representanene lov til å komme med en avslutningsappell.

Etter debatten var det valgtorg i kantina, der ungdomspolitkerne delte ut brosjyrer og annet materiell og snakket med interesserte elever og ansatte.

I morgen, 3. september, er det skolevalg. 

Lykke til med valget!

av Åse Haugland / Åse Helleren, publisert 2. september 2015 | Skriv ut siden