Her er- og blir du noe

Da skolens personale reiste på seminar 6.-7. februar sto en hel klasse klar til å ta i mot de ca.240 gjestene på Kragerø Resort. Klassen var elever fra vg2 som har valgt Reiseliv & Språk 1. I løpet av to dager fikk de prøvd seg som hotellansatte.

Oppgaven med å tilrettelegge konferansen var stor og krevende, men også veldig gøy – og ikke minst lærerik.

Elevene reiste til Kragerø Resort dagen før konferansen. Der ble de delt inn i tre grupper, med flg. ansvar:

  1. Rydde og dekke bord i restauranten.  Lære om denne delen av et hotell.
  2. Pakke mapper til konferansen dagen etter og legge ut på stoler i konferanserommet. Lære om logistikk og planlegging.
  3. Skrive ut alle nøkkelkort og kontrollere gjestelister i resepsjonen. Lære om hotellets ansikt utad og logistikk i forhold til skjemaer, lister og romfordeling.

 

I tillegg fikk elevene en felles omvisning i alle delene av hotellet og lærte om hva som skiller en resort fra et vanlig hotell.

Selv om programmet var tett, fikk elevene litt tid til fri disposisjon før middagen, og noen benyttet tiden til en tur i SPA-avdelingen. Gå Resten Av VeienAlle møtte pent kledd til middag og det ble servert en deilig meny bestående av posjert egg med lakserogn til forrett, økologisk landkylling med masse godt til hovedrett og eplekompott til dessert.

Neste morgen var alle strålende opplagt til frokost og gledet seg til å ta imot de ansatte fra Kvadraturen Skolesenter. Etter at alle de ansatte hadde sjekket inn og var på plass i konferansesalen tok elevene buss tilbake til Kristiansand, veldig fornøyde med oppholdet og egen innsats. (Se bilder lenger nede på siden.)

  

Reiselivselever3 

Tre elever om Kragerø,
fra venstre:

Andzjela,
Kvadraturen skolesenter
Kamran,
Kvadraturen skolesenter
Line,
Tangen videregående skole

 

  

 

 

 

 
Line:
- Andzjela og jeg var i resepsjonist-gruppen. Det var litt stress for å bli ferdig med alt til tiden, men det gikk kjempefint.  Folk oppfattet oss som ordentlige resepsjonister, det var gøy.

Andzjela:
- Ja, det var veldig gøy, spesielt når lærerne kom og vi delte ut nøkkelkortene. Dagen før gjorde vi klar alle nøkkelkortene med navn.

Kamran:
- Jeg var guide. Min jobb var å stå ved resepsjonen og vise folk hvor de skulle gå. Flere guider sto innover i lokalet og jeg henviste gjestene videre til dem. Dagen før var jeg på omvisning slik at jeg visste hvor de forskjellige stedene var og lettere kunne hjelpe gjestene. Jeg dekket også bordet til festmåltidet om kvelden.

 

Lærer Linda var også fornøyd:
- Elevene gjorde en veldig bra jobb,. De fikk også masse skryt fra de ansatte på Kragerø Resort, og mange ble oppfordret til å søke sommerjobb der.

 

av Haugland, Åse, publisert 27. februar 2014 | Skriv ut siden