Her er- og blir du noe

Det er vår og årets russekull gjør seg klar til å feire at tiden på videregående skole går mot slutten. Mange har gått til anskaffelse av russebil eller –buss. I år som tidligere år arrangeres en trafikkdag for avgangselevene med formål å skape gode holdninger i trafikken, bevisstgjøre sjåførene på ansvaret som følger med og lære noe om hvordan man skal handle ved en eventuell ulykke.

Russepresident Og PolitiÅrets trafikkdag fant sted på skolen torsdag 24. april. Mange sto sammen om arrangementet, russen selv, Røde kors, Polititet, 18 pluss og Nullvisjonen (0 drepte 0 hardt skadde). Det ble en lærerik dag.

I følge 18pluss har ungdom mellom 18 og 25 år størst risiko for å havne i en alvorlig trafikkulykke. 18 pluss arrangerer kurs som lærer ungdommer å takle uventede sitasjoner på en trygg måte.

Nullvisjonen er en visjon om null drepte og null hardt skadde i trafikken. Alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge er basert på denne nullvisjonen. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.

 

Les mer om russ og trafikk her.

Hva vet du om trafikk? Prøv deg på denne quizen?

 

 

av Haugland, Åse, publisert 28. april 2014 | Skriv ut siden