Her er- og blir du noe

1. august tiltrer Morten Torkelsen stillingen som rektor ved Kvadraturen skolesenter. Torkelsen er for tiden rektor ved Tangvall skole i Søgne, hvor han har vært i 2,5 år.

Morten Torkelsen er opprinnelig rogalending og har vært ansatt ved Bergeland videregående skole i Stavanger i 14 år før han kom til Sørlandet. Han startet som lærer på Byggfag og TIP, og var deretter avdelingsleder for Byggfag i 10 år. Samtidig var han med på å utvikle en ny linje på Teknisk Fagskole hvor han etter hvert også underviste. Han har også vært avdelingsleder på Studiespesialierende, hvor han underviste i naturfag på Vg1.

Han har en solid utdannelse med 2 fagbrev, som tømrer og stillasbygger.  Videre har han utdannelse fra Teknisk Fagskole, og har studert pedagogikk og sosialpedagogikk. I tillegg har han en mastergrad i Offentlig ledelse fra BI.

Paa Takterrassen

    Ny rektor fra 01.08.2014

  • Morten Torkelsen
  • 49 år
  • Fra Rogaland
  • Bor i Mandal
  • Gift
  • 4 barn
  • 3 hunder

Torkelsen er nå bosatt i Mandal hvor hans kone kommer fra. Fritiden brukes mest sammen med familien, og ofte på tur i fjellet sammen med familiens tre hunder - engelske settere - som brukes til jakt og jaktprøver. Andre fritidssysler er hus, hage og en båt som brukes til fine turer i skjærgården.

- Jeg ser fram til å jobbe på Kvadraturen skolesenter, forteller han. – Skolen underviser i de forskjellige studieretningene som jeg kjenner til og har jobbet i før. Dessuten er dette en skole som har godt ry også utenfor Kristiansand og er kjent for gode lærere og elever.  En plass som jeg synes det er veldig spennende å få være med å jobbe i fremover.

Hvordan er du som leder? - Jeg er en tydelig leder, har klare meninger, men er samtidig romslig og lyttende. Jeg er interessert i alle typer mennesker og mener at ulike mennesketyper utfyller hverandre. "Raus og tett på mine medarbeidere" er tilbakemeldinger jeg har fått i mine tidligere lederjobber.

Dine visjoner? - Jeg er litt forsiktig med å komme med visjoner før jeg kjenner skolen fra innsiden. Men hvis jeg skal nevne noe, må det være å lede Kvadraturen inn i fremtiden slik at den blir en enda bedre læringsarena for våre elever og en enda mer interessant og spennende arbeidsplass for alle ansatte.

Forventninger til ansatte? - Jeg forventer og ønsker ansatte som er genuint interesserte i elevene og deres læring, som er aktive bidragsytere til et godt arbeidsmiljø og som har en stolthet for egen arbeidsplass og jobbutførelse.

Morten Torkelsen blir altså å se i skolens korridorer fra høsten. Vi ønsker ham hjertelig velkommen til Kvadraturen skolesenter!

av Haugland, Åse / Holtskog, Marit Back, publisert 12. mai 2014 | Skriv ut siden