Her er- og blir du noe

Årets tur med reiselivsklassen gikk til Málaga og Andalucía i Sør-Spania. Vi dro fra Kjevik grytidlig en lørdag morgen i slutten av januar, 21 forventningsfulle elever og 2 lærere fra Kvadraturen skolesenter og Tangen videregående skole.

Programfaget Reiseliv & Språk 2 har de siste årene fått en betydelig sum fra skolen for å kunne foreta en slik reise det 2. året de har faget, og det er elevene selv som er med å bestemme reisemål og innhold i turprogrammet. I tillegg jobbes det aktivt med å tjene inn penger på salg av lodd, kaker og toalettpapir.

Basen vår var Costa del Sols hovedstad, Málaga, en by med ca. 600 000 innbyggere og et rikt kulturliv. Da vi ankom byen, var gatene pyntet til fest, det var snart klart for åpning av årets karnevalsfeiring og stor festivitas i byen. Dette satte jo en ekstra spiss på den første kvelden vår.

Foruten å gjøre oss godt kjent i Málaga til fots den første dagen, tok vi lokaltoget til nabobyen Torremolinos hvor vi nøt en deilig tapas-lunsj langs middelhavstrendene i nydelig sol og over 20 grader.

Vi hadde en heldagsutflukt til Gibraltar, den lille britiske kronkolonien som ligger helt ytterst på det spanske fastlandet mot Marokko. Her måtte vi gjennom passkontroll for å komme inn, og mye av det vi så her inne gav oss følelsen av å befinne oss i Storbritannia. Vi tok en «Rock-tour» med mini-buss for å komme oss rundt på klippen, der vi  besøkte en fantastisk dryppsteinsgrotte. I tillegg traff vi de lokale innbyggerne - de haleløse apekattene som lever vilt på Gibraltar.

I Málaga besøkte vi katedralen og Picassomuseet med faglige opplegg og spiste hyggelige fellesmåltider. I fritiden var det mange som lånte sykler på hotellet og fikk se store deler av byen på to hjul, mens andre gikk på shopping, besøkte havnen eller satt på kafé og koste seg i sola.

Den siste dagen på tur var det knyttet stor spenning og mange forventninger til – da dro vi på dagsutflukt til Marokko! Dette var virkelig et møte med en annen verden! Mange fikk en tur på kamelryggen, vi besøkte et ekte berberapotek, vi hadde byvandring i den gamle medinaen, og dagens lunsj i et arabisk palass bød på helt nye smaksopplevelser, akkompagnert av lokal musikk… Noen synes pruting og masete selgere var gøy, mens andre fort gikk lei… Uansett, alle fikk en opplevelse for livet!

Både elever og lærere var fornøyd med årets studietur, og nå er elevene i gang med å lage et eget reiselivsmagasin med artikler og reportasjer fra de ulike destinasjonene som har gjort mest inntrykk.

Reiseglad hilsen fra oss i reiselivsklassen

 

av Klepp, Linda Abrahamsen, publisert 17. februar 2016 | Skriv ut siden