Her er- og blir du noe

Som en del av undervisningsopplegget i programfaget Reiseliv & Språk 2 ønsker vi alltid å kunne dra på en innholdsrik studietur. Elevene er selv med på å velge reisemål, og dette skoleåret dro vi til Málaga i den sør-spanske regionen Andalucía.

1. februar dro vi avgårde fra iskalde Kjevik til Málaga, hovedstaden på den berømte Costa del Sol. Her var temperaturen betraktelig mildere og vi kunne kjenne sola varme litt midt på dagen selv om det var en stund igjen til badesesongen kunne begynne.

Vi bodde på et koselig hotell midt i Málagas hovedgate og hadde gåavstand til det meste i byen. Vi besøkte gamle arabiske festninger, Picassos fødested og flotte kunstmuseum, katedraler og det flotte havneområdet i byen. Vi dro på dagsutflukter til det spektakulære La Alhambra ved foten av SierraNevada, på togtur til strandbyen Torremolinos og på busstur til Marbella og Puerto Banús som ligger på The Golden Mile. Mange fikk testet smaksløkene på nye og ukjente tapasretter, den populære suppen gazpacho andaluz og nasjonalretten paella. I tillegg til alle felles utflukter vi hadde i det oppsatte programmet var det også mye tid til fri disposisjon. Málaga er et paradis for shopping så det var et mange jenter som var glade for, noen av guttene i klassen dro på fotballkamp for å se Málaga spille mot Getafe og mange valgte å utforske byen og områdene rundt på egenhånd.

I etterkant lagde vi et reiselivsmagasin hvor alle elevene skrev en artikkel eller reportasje fra turen, noe som viser at mange har hatt flotte kulturelle, sosiale og faglige opplevelser på hver sin måte.

Nå gjenstår det å se hvor neste års 3. klasse velger å reise… I august har vi en endelig avstemning over de reisemålene som er aktuelle, og det er godt mulig at vi havner på tur til Andalucía igjen J

av Klepp, Linda Abrahamsen / Haugland, Åse, publisert 17. juni 2015 | Skriv ut siden