Her er- og blir du noe

En gruppe TAF-elever hadde en spennende tur til Polen i oktober. Her følger en reiserapport, ført i pennen av Maria Olsen i 4TAF.

0900 var 13 spente, lysvåkne og gale taffere klare for avreise til Krakow i Polen. Programmet vårt bestod av guidet tur rundt i byen, på universitet og på konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau.

Dag 1 startet med universitetetsbesøk, vi fikk en grei omvisning og foredrag, samt tildelt diverse brosjyrer som viste tilbudet de har. Ettersom flere i klassen vurderer å studere utenlands var det alt i alt veldig greit å se hvilke muligheter som finnes her.

Videre tok vi turen til Auschwitz og Birkenau, noen hadde vært der tidligere, andre ikke. En engelsk guide viste oss rundt i omtrent tre timer slik at vi fikk sett gasskammer, tingene som var igjen etter jødene og de ellers grusomme forholdene som faktisk var tilfelle under 2. verdenskrig. Det var uten tvil en sterk opplevelse, men likevel lærerikt og interessant.

Andre dagen var vi på omvisning i Nowa Huta, en bydel som viste seg å være meget interessant historisk sett. En buss kjørte oss rundt i byen slik at vi fikk sett forskjellige kirker og bygninger, men også om Polen og Krakows historie og hvordan det faktisk var å ligge midt i mellom stormaktene Tyskland og Sovjetunionen.

Ellers var det veldig hyggelig og sosialt med en klassetur ettersom det er siste året vårt på videregående skole. Krakow tilbydde et lekkert hotell, god mat og bra shopping, vi koste oss!

Til slutt; takk til Kvadraturen skolesenter som gav oss reisestipendet som gjorde turen mulig, og tusen takk til Øyvind Gilje og Erling Andreassen som holdt ut med oss hele turen.

(Se bilder under)

 

av Haugland, Åse, publisert 12. desember 2014 | Skriv ut siden