Her er- og blir du noe

I forbindelse med Verdensdagen for Psykisk helse var hele Kvadraturen skolesenter samlet på Q 42 torsdag 27 september. Tema for årets kampanje var " Vær raus"!

Verdensdagen for psykisk helse er en internasjonal FN-dag og markeres offisielt 10. oktober. Målet er å øke bevisstheten om psykiske problemer rundt om i verden og mobilisere til innsats for psykisk helse. Siden den første markeringen av World Mental Health Day i 1992 har Verdensdagen spredt seg til mer enn 150 land. Dagen er dermed den største globale markeringen for psykisk helse.

 

Hva er så raushet?

Raushet handler blant annet om å gi noe uten å forvente å få noe tilbake. Det dreier seg om å akseptere at vi er ulike, at vi ikke er perfekte, og gi rom for egne og andres ulikheter. I dagens samfunn trenger vi raushet, kanskje mer nå enn noen gang tidligere. Våre medmennesker representerer mange ulike bakgrunner, kulturer, livserfaringer og perspektiver. Et raust samfunn gir plass til alle, uansett hva en person har med seg i bagasjen

 

Programmet for dagen så slik ut:

  • Velkommen v/rektor Morten Torkelsen. 
     
    Appell v/ Øystein Sangesland
  • Kulturelt innslag v/ elev fra Vågsbygd vgs Sofie Fjellvang  "Rus  og  mobbing" v/Gino og Arnar Vuolab
  • "Bøy og tøy" v/Ronny Hansen
  • "Å se utenfor seg selv" v/Eirik Lundeblad 

            

Frank Bruheim startet showet med et kunstferdig trylleinnslag. Så var det tid for alvor og Øystein Sangesland snakket  om hvor viktig det er å være raus og hva raushet innebærer. Sofie Fjellvang, som går på på musikklinja v /Vågsbygd vgs sang og spilte to nydelige låter. 

Vi var også heldige å få høre artisten Gino Bless, som har et kall til å forkynne gjennom hip hop.  Han sang bla annet hip hop-lovsangen «Hallelujah», som han skrev i dyp takknemlighet, uka etter at sønnen ble født. For uten å være musiker er han også ambassadør for aksjonen «Snakk om mobbing». Han hadde med seg Arnar Voulab og de snakket om rus og mobbing. Ronny Hansen underholdt oss etterpå godt med "Bøy og tøy".

Siste innslag på denne vellykkede samlingen var v/ Eirik Lundblad, som har drevet med mye frivillighetsarbeid bla annet for Røde Kors, Leger uten Grensers nødhjelpsarbeidere og Kreftforeningen. Han poengterte hvor viktig det var å kunne se utenfor seg selv heller enn å være så opptatt av den perfekte Facebook profilen, som ikke har noe med virkeligheten å gjøre!

Kvadraturen skolesenter har tenkt å følge opp denne kampanjen med flere aktiviteter i kantina i lunsjen i uke 41.

 

Les mer på: www.verdensdagen.no/

 

 

 

 

 

 

av Helleren, Åse, publisert 4. oktober 2018 | Skriv ut siden