Her er- og blir du noe

Synne Røisland (8. klasse, Kristiansand International School) og Synne Linge Trygstad (vg2 Tangen videregående skole) besøkte i går skolen med sitt foredrag om bærekraftig utvikling.

De oppfordret elever og lærere til å engasjere seg i kampen for klimaet. "Vi må begynne med oss selv og tenke på lokalt plan", var deres budskap. Klesproduksjon er en av verstingene i miljøkampen, og de to jentene oppfordret sine jevnaldrende til å kjøpe brukte klær fra Finn.no og gjenbruksapper som Tise. For å redusere matsvinn kan du bruke appen To Good to Go; appen gir deg mulighet til å kjøpe mat som ellers ville blitt kastet.

Jentene er aktive i skolestreiken for klimaet og har holdt appeller på torvet. Tidligere denne måneden møtte de ordfører Harald Furre og Aps ordførerkandidat Jan Oddvar Skisland til debatt om hvordan Kristiansand skal håndtere klimaspørsmålet.

Det var ca 70 elever fra Helse- og oppvekst vg1 som fikk høre de unge klimaforkjemperne. Etter foredraget fikk elevene i oppdrag å plukke søppel i gatene rundt skolen, og ble overrasket over hvor mye folk kaster fra seg. Et enkelt tiltak i hverdagen er å ta med seg litt søppel hver gang man er ute, alle kan bidra med noe i kampen for en bedre framtid.

av Haugland, Åse, publisert 14. juni 2019 | Skriv ut siden