Her er- og blir du noe

Jeg heter Kristin Maaseide og er minoritetsrådgiver i Agder. Jeg har kontor i brakka rett utenfor hovedinngangen – sammen med skolehelsetjenesten.

En minoritetsrådgiver arbeider for at unge mennesker skal ha muligheten til å bestemme over eget liv.  Uansett opprinnelsesland, etnisitet, religion, kjønn eller seksuell legning har alle som befinner seg i Norge de samme rettighetene.

Det betyr at alle har rett til å være seg selv og ikke utsettes for press, trusler eller vold. Man skal fritt kunne velge venner, klær, kjæreste, yrke, religion, politisk tilhørighet og ektefelle. Som minoritetsrådgiver jobber jeg mot negativ sosial kontroll og andre frihetsbegrensninger, både små og store.

• Støtte- og motivasjonssamtaler
  • Praktisk hjelp (hvem kan hjelpe deg, hvilke rettigheter har du og hva skal du gjøre for å bli tatt på alvor
  • Kurs for ungdommer og foreldre
  • Bistår unge som er redd å bli sendt tilbake til familiens opprinnelsesland mot sin vilje
  • Bistand til de som opplever seg i et krysspress mellom forventningene i to kulturer
  • Hjelp i akutte konflikter og kriser
  • Verdi- og kulturspørsmål
  • Kompetanseheving for andre som arbeider med barn og ungdom.
  • Du er bekymret for en venn, hva gjør du?

Selv om jeg har kontoret på Kvadraturen er jeg mye rundt på andre skoler. Heldigvis er det lett å få tak i meg på e-post (krma13@vaf.no), mobil 957 22 501, sms eller på messenger.

JEG HAR TAUSHETSPLIKT OG GJØR INGENTING UTEN DU ØNSKER DET!

Sjekk også ut disse lenkene:

https://www.imdi.no/nora (Nettportal mot negativ sosial kontroll)

Retten til å bestemme over eget liv - regjeringen.no (Handlingsplan mot negativ sosial kontroll, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse)

Minoritetsrådgiveren i Agder – Facebook siden min som du kan følge

av Haugland, Åse, publisert 19. august 2019 | Skriv ut siden