Fredrik er stolt av å kunne bidra

Portrett av Fredrik på skolens personalrom. - Klikk for stort bilde Karen Eikrem / Kvadraturen videregående skole    Fredrik Valand (17) er en av flere elever ved skolens HT-avdeling som bidrar med praktisk arbeid på skolen.

Hver mandags formiddag kan man se Fredrik gå rundt med en blå bøtte i hånden. Fra uke 5 har han banket på dørene til lærernes arbeidsværelser i B-blokken, for å samle inn kaffekrus og glass som skal vaskes på personalrommet. Fredrik trives godt med å sørge for at de ansatte på skolen får rene krus å drikke kaffe fra, og de ansatte selv er veldig glad og takknemlige for at Fredrik kommer innom.

- Det er også god markedsføring for HT-avdelingen. Vi får vist oss mer frem.

Fredrik samler inn kopper på læreværelset. De ansatte er takknemlige for arbeidet Fredrik gjør. - Klikk for stort bilde Karen Eikrem / Kvadraturen videregående skole Etter runden registrerer han antall krus og glass som er hentet på hvert av rommene for å holde oversikt over hvem som setter fra seg flest kopper, og hvem som er best på å sette krusene til vask selv.

- Det er de i tredje etasje i B-blokken som er flinkest til å gå med krus og glass selv. Der er det minst for meg å hente.

Fredrik noterer og registrerer antall kopper og glass i et skjema han selv har laget. - Klikk for stort bilde Karen Eikrem / Kvadraturen videregående skole Fredrik er stolt over arbeidet han gjør for de ansatte, og for en som er glad i å bevege seg og jobbe med praktiske oppgaver, så syns han dette er midt i blinken.

Den blå bøtten Fredrik samler kopper i. - Klikk for stort bilde Karen Eikrem / Kvadraturen videregående skole

Til toppen