Et meningsfylt arbeid - La barna leve i fred

I omtrent et halvt år har elever på HT-linjen ved Kvadraturen videregående skole samlet inn penger til årets TV-aksjon. Endelig fikk de overlevert den symbolske sjekken på deres arbeid til Redd Barna.  

«La barna leve i fred» står det på t-skjortene og diplomet elevene fikk for sin gode innsats. Dette er årets tema for TV-aksjonen. Oda Elisabeth Falch Repstad

 

Elevene ved HT-linjen på Kvadraturen videregående skole har i et halvt års tid jobbet for å samle inn penger til årets TV-aksjon. I år går pengene til å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt. Midlene som blir samlet inn skal gi barna mulighet til å leke, lære og leve i fred.  

Forrige uke fikk elevrådsrepresentant Fredrik endelig overlevert den symbolske sjekken til representant Alf B. Eikaas fra Redd Barna. Til sammen har elevene samlet inn 7.500, - kroner til TV-aksjonen. Alf B. Eikaas takket hele klassen for den gode innsatsen og arbeidet som er blitt lagt ned rundt innsamlingen.  

For å samle inn pengene har elevene både laget og solgt produkter. Elevgruppen på HT-linjen består av elever med ulike grader av funksjonsnedsettelse. De ulike arbeidsoppgavene har blitt fordelt, slik at alle har kunne bidratt med sine egenskaper der det trengs. Noen av elevene har hatt ansvar for baking av brød og knekkebrød, mens andre har hugget opptenningsved i HT sitt eget verksted på skolen. Sammen har elevene hjulpet hverandre med innsamlingen av pengene. 

Fredrik (t.v.) overleverer den symbolske sjekken til Alf B. Eikaas (representant fra Redd Barna) Oda Elisabeth Falch Repstad

I tillegg til å jobbe med å lage produkter som selges, har også elevene fått verdifull undervisning omkring årets tema. Det å lære om hvorfor vi samler inn pengene har gitt elevene et stort ønske om å bidra med hjelpe.  

I år skal fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Den demokratiske republikken Kongo og Norge. I Norge skal midlene gå til å hjelpe barn som har flyktet fra krig og konfliktrammede områder. Pengene Redd Barna fikk av elevene på HT-linjen vil gå direkte til dette arbeidet.  

Kvadraturen videregående er stolte av den gode innsatsen HT-linjen har lagt ned i arbeidet rundt TV-aksjonen.  

Se innslaget her på NRK Sørlandet  - innslag 6; Distriktsnyheter Sørlandet – I går kl. 19:45 – NRK TV   

Mads (t.v.) selger opptenningsved til tidligere ansatt Egil Risdal (t.h.) Oda Elisabeth Falch Repstad