Idrettsfag

Utdanningsprogrammet er for deg som er interessert i idrett og trening, samt for de studieforberedende fagene. Når du er elev hos oss, får du generell studiekompetanse som kvalifiserer deg til de fleste studier ved høyskoler og universitet.

Redigering: Adrien Le Gall

ENGASJEMENT
IDRETTSGLEDE
RELASJONER

I idrettsfagene lærer du

• om fysisk aktivitet og trening
  • treningsledelse
  • om helse, kosthold og kroppens oppbygging

Du bør være

• interessert i helse og fysisk aktivitet
  • innstilt på trening hver dag, i og utenfor skoletiden
  • erfaring med en eller flere idretter eller annen trening

Du oppnår

• studiekompetanse og kan ta høyere utdanning
  • bred erfaring og kompetanse innen fysisk aktivitet, trening og idrett

Hvis du tar høyere utdanning, kan du blant annet bli

• fysioterapeut, idrettspsykolog eller personlig trener
  • lærer, idrettskonsulent eller rådgiver innen fysisk aktivitet og helse
  • leder innen naturbasert friluftsliv og turisme
  • politi, befal eller offiser
    Du kan også utdanne deg til andre yrker – med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter.

Arbeidssteder kan være

• skoler
  • treningssentre eller idrettsorganisasjoner
  • behandlingsinstitusjoner
  • militær- og politivesen

Hvorfor velge Idrettsfag på Kvadraturen videregående skole?

Vi tilbyr det treårige skoletilbudet Idrettsfag med breddeidrett som programfag. Elevene kan velge mellom BREDDE BALL og BREDDE HELSE OG FITNESS. Du får også anledning til å fordype deg i din egen idrett.

Alle idrettselevene vil også få tilbudet om EKSTREMSPORT. Dette handler om å komme ut av komfortsonen! Flotte minner og erfaringer.

Allsidig og aktiv hverdag: I faget aktivitetslære vil du komme til å prøve ut og lære om mange forskjellige idretter og aktiviteter! Både tradisjonelle og mer "utradisjonelle" idretter. Du vil med andre ord få bred bevegelseserfaring som både er bra for motivasjonen, men som også kan redusere risikoen for belastningsskader.

- Dyktige lærere og gode treningsfasiliteter

- To turer hvert år, blant annet med fokus på friluftsliv

- Godt miljø

- Arrangerer turneringer for hele skolen (VG3)

HER kan du lese om det å gå på idrettsfag.

Fag- og timefordeling for Idrettsfag

Bredde ball:

Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde

På bredde ball vil du kunne fordype deg i din ballidrett og i tillegg får du også kjennskap til andre ballidretter.

Du vil få god og variert trening ledet av topp kvalifiserte og motiverte lærere. Treningen blir tilpasset slik at du skal utvikle deg og at du kan oppnå dine mål. Alle treningene skjer på formiddagen så du har tid til å restituere deg før evt. en ny økt på ettermiddag/kveld.

Vi på Kvadraturen videregående skole vil samarbeide med din klubb, slik at du får best mulig tilpasset trening i forhold til mengde trening og restitusjon.

Undervisningen foregår i flotte, nye lokaler i Aquarama, på Kristiansand Stadion, i Sørlandshallen og ellers andre tilpasset arenaer.

Bredde helse og fitness:

Helse og fitness er et tilbud for deg som liker å trene og som ønsker å lære mer om allsidig trening. På helse og fitness ønsker vi å formidle kunnskap om fysisk aktivitet og praktisere mange ulike treningsformer og treningsmetoder.

Vi ønsker å nå dere som ikke nødvendigvis driver med en spesiell idrett, men som har ambisjoner om å utvikle sin kompetanse innen trening og idrettsernæring.

Bredde helse og fitness kan også kombineres med toppidrett. Hvis du har lyst til å lære mer om trening og trene deg opp til å bli best mulig rustet til å prestere optimalt i din idrett, kan helse og fitness også være tingen for deg.

På helse og fitness tilbys blant annet aktiviteter som styrketrening, olympiske løft, kettlebells spinning, yoga, sirkeltrening, crossfit, slyngetrening og ulike gruppetreningskonsepter.
Vi gir også elevene mulighet til å øve seg på rollen som personlig trener.

Store deler av undervisningen foregår på Crossfit Kvadraturen også på Aquarama og i skolens oppgraderte styrkerom.

Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde

Ekstremsport:

EKSTREMSPORT SOM EN DEL AV UNDERVISNINGEN PÅ IDRETTSFAG

Vi mener at utfordringer, mestring og spenningsopplevelser i naturen, er med på å fremme varig interesse for fysisk aktivitet i friluft og styrker din motivasjon og selvtillit.

I løpet av Vg1, Vg2 og Vg3 vil dere få muligheten til å delta i disse aktivitetene:

• Klatring
  • Rappellering både innedørs og utendørs
  • Parkour
  • Ski- og brettkjøring
  • Surfing
  • SUP (stand up paddle)
  • Militær-boot camp/teambuilding på Kjevik
  • Mesternes Mester

Andre ekstremsportaktiviteter som rafting, terrengsykling/enduro, brevandring etc. kan være aktuelle i fremtiden. I tillegg har vi friluftslivturer som kanotur i Blindleia, dagsturer langrenn, vandretur (og topptur) vår/høst, vintertur på langrenn med mulighet for å overnatte i snøhule.

På alle turer og aktiviteter veiledes elevene av kyndige instruktører. Elevene vil også få grundig kunnskap om sikkerhet, utstyrsvalg og trygg ferdsel i naturen gjennom alle årstider.

Klikk for stort bilde

I ekstremsportsaktivitetene får elevene oppleve spenning og mestring uten direkte konkurransepress. Mye forskning viser at friluftsopplevelser styrker fysiske- og ikke minst psykiske egenskaper i helseforebyggende perspektiv. Ekstremsport kan også være med på å styrke gruppeprosesser, lagbygging og personlig grensesprenging, som lett er overførbare til konkurranseidrett.

Vi kommer til å bruke nærmiljøet, og samarbeide med aktører som driver med ekstremsport i nærheten av Kristiansand. Vi kommer også til å dra på lengre turer hvor en del av opplevelsen er å overnatte i naturen.

Oppbygging av idrettslinja

Aktuelle lenker: