Inspirasjonsdagen 2024 - Teknologi og jenter

Denne uka arrangerte TekFem Inspirasjonsdagen om Teknologi og jenter.

En iskald opplevelse!

Hva gjør du dersom du faller gjennom isen? 

Endelig utdannes de for framtida

Avisen Fvn har vært på besøk på bilavdelingen på skolen. Der konstaterer de at 90 prosent av nyregistrerte biler går nå på strøm. Men utdanningen har fortsatt fokus på fossilbiler. - Men nå skjer det noe spennende på Kvadraturen vgs., skriver de.

Elevene klarte målet sitt

2005-kullet på idrettslinjen til Kvadraturen vgs stiftet i fjor Elveparken Idrettslag og har hittil driftet det i et knapt år. Til høsten sendes stafettpinnen videre til 2006-kullet.

"Skolehverdag idrett"

Denne skolehverdagen altså!  

Takknemlige for godt samarbeid

På Kvadraturen skjer det mye spennende for tiden! Tannhelsesekretærlinjen har hatt to spennende besøk siden nyttår. 

Størst på teknologi

På linjen kjøretøy har elevene fått ny el-bil til undervisningsformål.

Tverrfaglig arbeid på Kvadraturen

Vi har hatt besøk fra lektor- og PPU studenter ved Universitetet i Agder

Uttak til NM i billakkering

Forrige uke var tidligere elever Victoria Nordaune Olsen, Martine Netland Haagensen og Synnøve Omnes Ose samlet på Kvadraturen for fylkesuttak til NM i billakkering 

AI Iteration

"AI Iteration" ❤ I ferien har vi hatt besøk av dyktige Arne Wilhelm Tellefsen i gangen mellom D og B-blokka i 3.etg! Arne Wilhelm er den mest brukte grafittikunstneren i Kristiansand på offentlige bygg. 

Utplassering? Hvorfor ikke gjennomføre den i Tyrkia?

Oscar går vg2 på kulde og ventilasjonslinja på Kvadraturen vgs. I høst dukket det opp en spennende mulighet for Oscar - nemlig to ukers utplassering offshore i Tyrkia. Han fikk bli med firmaet Aeron AS fra Flekkefjord for å gjennomføre praksisperioden med dem.

Matte er gøy!🥳

Hvorfor ikke ta mattetimen på skolekjøkkenet? 

Julemarked på Kvadraturen vgs

Tirsdag 12. desember 2023 arrangerte skolen, ved Hverdagslivstrening og Studieforberedende med helse, julemarked i kantina på Kvadraturen vgs.

Hospitering fra 10. klasse

Første uken i desember 23 har vi hatt fire innholdsrike dager med hospitering fra 10. klassinger som ønsker å se hvordan det er å gå på skole her på Kvadraturen vgs.  

Nei til narkotika

Russens kampanje «nei til narkotika» startet med en stor kick off på skolen.

Kartlegge oral helse hos barn og ungdom utsatt for vold, overgrep og omsorgssvikt.

Våre fremtidige tannhelse-sekretærer  har hatt besøk av Katrine Håkstad. Hun er tannlege og stipendiat, og kartlegger objektive funn og oral helse hos barn og ungdom utsatt for vold, overgrep og omsorgssvikt.

Sjåfør fikk uventet hjelp

Da den 20 tonn tunge lastebilen havarerte midt i et trafikkerte veikryss, fikk sjåføren uventet hjelp.

Si hei til gjengen på påbygg!

På Reinhardt-bygget har vi omtrent 130 elever, fordelt over fem klasser, som forbereder seg på utdanning ved universitet eller høyskole. I starten av november samlet vi alle klassene til felles forelesning i naturfag - temaet var trådløs kommunikasjon.

Hvordan "tracke" og "hacke" din egen syklus?

Idrettslinjen har startet et eget mensen-prosjekt. Prosjektet går ut på å få kontroll over egen syklus, og skape bevissthet rundt hvordan dette kan påvirke blant annet trening og livskvalitet.

Kurs i varmt arbeid

Forrige uke hadde Vg1 elektrofag kurs i varmt arbeid. 

Tannhelsesekretær linja med veilederseminar

På Kvadraturen vgs. er vi opptatt av at elevene skal få nyttige og gode praksiserfaringer gjennom skolegangen. I den forbindelse inviterte lærerne på tannhelsesekretær til ett veileder seminar.    

Fylkesordføreren åpnet nytt bilverksted

Onsdag 1. november var det høytidelig åpning av nytt bilskade-verksted på skolen. Fylkesordføreren markerte åpningen med klipping av snor. Etterpå ble det feiring med kake! 

Montere sikringsskap til åpen skole

Denne uken har klasse 2KVV (kulde-,varme- og ventilasjonssteknikk) jobbet med å montere sikringsskap. Dette blir en del av utstillingen på åpen skole.

Klinisk praksis på tannhelsesekretær

Denne uken har vi fått besøke 3TAA som jobber med klinisk praksis 

Et meningsfylt arbeid - La barna leve i fred

I omtrent et halvt år har elever på HT-linjen ved Kvadraturen videregående skole samlet inn penger til årets TV-aksjon. Endelig fikk de overlevert den symbolske sjekken på deres arbeid til Redd Barna.   

Markering av verdensdagen for psykisk helse

Takk for en fantastisk markering av verdensdagen for psykisk helse 🙌 Vi avsluttet uken med kakebord og konsert med Vågsbygd vgs  

Vi gratulerer Lea Gundersen (3IDA)

Vi gratulerer Lea Gundersen (3IDA) som har blitt tatt ut på U19-landslaget i volleyball!   

Europeisk språkdag

I anledning Den Europeiske Språkdagen 26.september fikk vi besøk fra internasjonale studenter ved UiA   

Lærere tar grep: – Det er hjerteskjærende for oss å se på

Flere lærere på Kvadraturen videregående skole tar grep for å tidlig ruste elevene mot press i russetida. Nå har elevene laget sine egne videoer om temaet.  

Fra Vg1 på helse og oppvekst til sykepleierutdanningen på to år

 

Kulde, varme og ventilasjonsteknikk på bedriftsbesøk hos Covent

Fredag 22.september tok 2KVV (Kulde, varme og ventilasjonsteknikk) turen til Covent i Bjerkreim kommune for bedriftsbesøk. Formålet med besøket var å gi elevene et innblikk i produksjon av ulike komponenter de vil lære om i fagene på skolen.  

Kjemiforsøk på studieforberedende med helse

              Se hvordan det gikk når studieforberedende med helse hadde forsøk i kjemi 🧪🧫  

Så NM på TV i fjor. I år ble hun selv norgesmester

 Søndag vant Hege Nyquist NM i U18-klassen i Functional Fitness.   

Spennende besøk på maritim linje

Kvadraturen videregående skole ved klasse 2TPMAA (maritim linje ) fikk storfint besøk her om dagen, av både Maritim Opplæringskontor og våre tidligere elever Torger, Teodor, Asle og Samuel.  

Høy temperatur og valgresultat

Mandag 4 september var det skoledebatt med ungdomspartiene i gymsalen. Det var stort engasjement blant både debattanter og elever   

Oppstartsfestivalen recap

Oppstartsfestivalen 2023 recap. Vi ser tilbake på en fantastisk start på det nye skoleåret.  

Foreldreveiledning for tenåringsforeldre

Det startes foreldreveiledningsgruppe (ICDP) for tenåringsforeldre.   

Aktivitetsdag Odderøya

I tradisjon tro har vg1 og vg2 hatt aktivitetsdag på Odderøya for å kickstarte skoleåret. Les hva Fvn skriver om arrangementet.    

Møt Ada og Anniken (VG3 idrett)

Møt Ada og Anniken (VG3 idrett) Den 9.-10. august var de ledere for Barneidrettsskolen i regi av Elveparken IL. Les om hvordan det er å arrangere barneidrettsskole samt hvordan det er å drive et idrettslag   

I all ydmykhet

Fvn-podcast «I all ydmykhet» til Oppstartsfestivalen 2023! 💥🙌 Johanne (25), Shayan (21) og Joel (18) er tre typer, hvor det eneste de egentlig har til felles er at de bor på Sørlandet, og jobber i Fædrelandsvennen. 📍  

Oppstartsfestival

25. august braker det løs med den årlige oppstartsfestivalen! I år vil festivalen foregå på skolens område og i KRS live   

Tilbakestille skole-pc

Er du avgangselev? Da må du huske å tilbakestille din skole-pc FØR skoleslutt.  

Skoleåret med elevrådet

Du har kanskje sett at en brusmaskin står ved siden av kantinen? Eller at temperaturen har blitt litt varmere i noen klasserom? Elevrådet er stolte over flere tiltak de har fått til dette skoleåret.

Avslutningsseremoni for Vg3-elevene

Det nærmer seg sommer, og sommeravslutninger for flere av elevene våre. For vg3-elevene blir det en egen avslutningsseremoni 19. juni kl. 18:00.

TV aksjonen heier på elevene og lærerne på Hverdagslivstrening!

Her om dagen hadde vi fra TV-aksjonen  kanskje den mest inspirerende dagen på jobb så langt, for den fikk vi tilbringe sammen med denne engasjerte, kloke, reflekterte, ivrige og gøyale gjengen.

Informasjon om eksamen og avslutning av skoleåret 2022/2023

Vi er inne i en hektisk tid, og eksamen nærmer seg for mange. Nå kan du lese deg opp på det du trenger å vite om perioden fremover.

Elveparken idrettslag

Elveparken idrettslag er det første idrettslaget som er stiftet av en videregående skole i Agder, og 27. april var de vert for idrettslagets første arrangement.

Seier i skole-NM

En av våre elever vant konkurranse i skole-NM i Ålesund forrige uke.

Uke 16: Samtykke er sexy

Både forestillinger, foredrag og besøk fra Danmark har preget uke 16 som vi valgte å markere.

Forestilling: Festen

Du/dere inviteres herved til forestillingen «Festen» som finner sted i Teateret, Kongensgate 2 i Kristiansand sentrum i uke 16.