Kvadraturen videregående skole er en norsk videregående skole som holder til i Tollbodgaten 75 i Kristiansand.

Skolens historie startet i 1812 med etableringen av en søndagsskole for unge håndverker. I dag er Kvadraturen videregående skole en stor kombinert videregående skole med omtrent 1100 elever som tilbyr et mangfold av utdanningstilbud innen yrkesfag og studiespesialiserende utdanningsløp.  

På yrkesfag har skolen mange ulike utdanningstilbud innen helse- og oppvekstfag, elektrofag samt teknologi- og industrifag. Her er hovedmodellen to år i skole og to år i lære. Utdanningsprogrammene fører frem til de sertifikater og fagbrev som kreves for å arbeide innenfor disse fagene, innen ett mangfold av yrker. Og for elever som ønsker å få generell studiekompetanse har skolen tilbud om påbygg.

Skolen tilbyr videre studieforberedende med helse og studieforberedende med elektro for de som ønsker en praktisk ingeniørutdanning eller helsefaglig høyere utdanning. Det treårige løpet gir deg studiekompetanse til høyskole og universitet med fordypning i teknologifag eller helsefag. Opptak i VG1 sikrer 3-årig utdanning. Det er også mulig å gå idrettsfag som er en aktiv vei mot studiekompetanse.

Kvadraturen videregående skole følgende utdanningsprogrammer;

I tillegg har skolen karriere klasser og jobbskole for voksne elever samt er i ferd med å bygge opp en egen opplæring innen modulstrukturert opplæring for voksne.  

Til toppen